X

 

Verslag Daan van Oosten over Marathon Valencia

Verslag Daan van Oosten over Marathon Valencia

Daan traint al lange tijd fanatiek bij Train3Sports. Hieronder een verslag over zijn eerste marathon ná zijn debuur op de hele triathlon eerder dit jaar. 

----------------------------------------------

Na 42,195km kwam ik trots op mezelf over de finish! Hier heb ik hard naartoe gewerkt in de afgelopen maanden, maar waar ben ik in beland!?

3 Juli van dit jaar heb ik mijn debuut gemaakt op een full-distance triathlon, de Frysman en daarbij gefinished in de mooie tijd van 10:21:59. Het lopen ging daarbij niet naar mijn zin en dat knaagt toch. Nu had ik een nieuw doel nodig en omdat ik ook in 2017 de dag voor de marathon weer naar huis was gevlogen was de optelsom eenvoudig. Revanche op de marathon én in Valencia, op 5 december 2021.

Het boeken van de reis was het minst moeilijk. Hoewel ik in eerste instantie liever alleen een ticket had gehad ben ik blij de groep van Loopreizen.nl te hebben ontmoet. Het is erg gaaf als je samen met een groep mensen zoiets beleefd. Maar na het boeken moest er natuurlijk ook getraind worden. Omdat ik rondom de Frysman toch wat pijntje had opgelopen was dat nog niet zo gemakkelijk. Gelukkig heeft Annemarie van Train3Sports me daar goed in begeleid. Zodoende heb ik in de aflopen maanden mijn beste trainingsresultaten ooit gehaald. Door PR na PR te lopen? Nee, juist door te moeten leren wanneer ik rust nodig heb en mijn tempo’s aan te passen. De variatie in de trainingen van Annemarie gaf me het vertrouwen dat als ik goed voor mezelf zou zorgen mijn beoogde wedstrijdtempo van 4:30min/km steeds haalbaar bleef. In de trainingen en de wedstrijden.

En toen stond ik zomaar ineens aan de start van de marathon. Voorbereid met de parcourkennis en het weerbericht leek het zowel zonnig als een wedstrijd met wind te worden. Vooraf hoorde ik steeds mensen klagen dat ze daar tegenop zagen, maar als je in Zeewolde getraind hebt hoe erg kan het dan nog worden 😊 Dus bestudeer ik het parcours en zorg dat ik de stukken tegenwind ken. Het mentale stuk van zo’n marathon is ook voor te bereiden. Dan nog het startvak, niet bij mijn gewenste pacer, hoe ga je daar dan weer mee om. Één van de voordelen van de groep als die van Loopreizen.nl is dat er ervaring mee is, waar je dit soort dingen mee kan bespreken. Toen mijn hele startvak dus opschoof naar de start schoof ik net iets harder op en stond klaar voor de start op rij 10. Dat bleek een goede strategie want zo kwam ik makkelijk weg en had ik veel ruimte voor me. Dus kon het genieten beginnen, de eerste 10km waren op en top en de macht in mijn benen was enorm. In de tweede 10km had ik vooral wat momenten om van de andere lopers te kunnen genieten, bijvoorbeeld de wereldtop in de marathon. Ongelofelijk hoe hard dat gaat! Het mentaal moeilijkste stuk kwam tussen de 23 en 28km waarbij het veel wind tegen was maar waarbij het publiek rijen dik me vooruit juichte: “Animo!”. Ook km 32 was nog even venijnig met de wind tussen de hoge gebouwen van de mooie binnenstad door, maar daarna wist ik dat ik het ging halen. Niet omdat het makkelijk ging, mijn benen begonnen te branden en het was vechten tegen het verval. Maar wandelen was geen optie, niet met al die fanatieke toeschouwers langs de kant. 2km voor de finish leek het wel de Alpe d’Huez in de tour, zo’n klein weggetje was er nog maar over. Geweldige sfeer!

Om terug te komen bij het begin van m’n verhaal; na 42,195km kwam ik trots op mezelf over de finish! En met de tijd van 03:08:58 was ik heel tevreden. Maar er zit vast nog verbetering in 😉


Laatste berichten
Tijdrit Klamer Fietsen & Train3Sports 19april
20-4-2023 08:36 | Annemarie Rustenburg
Verslag Cross Run Bike Run
21-11-2022 12:25 | Annemarie Rustenburg
Activiteiten Kalender 2022 / 2023
7-10-2022 18:05 | Annemarie Rustenburg
Wellerwaard Triathlon 8 juni 2022
9-6-2022 10:24 | Annemarie Rustenburg
Tijdrit en Combi Fietsen + Lopen (Foto's + uitslag)
23-4-2022 17:29 | Annemarie Rustenburg
Gezamenlijke looptrainingen Urk
10-1-2022 14:14 | Annemarie Rustenburg
Verslag Daan van Oosten over Marathon Valencia
18-12-2021 21:08 | Annemarie Rustenburg
Geslaagde Cross Run Bike Run
16-11-2021 15:30 | Annemarie Rustenburg
Team Train3Sports & Klamer Fietsen Nederlands Kampioen Ploegentijdrit voor bedrijven!
4-10-2021 11:17 | Annemarie Rustenburg
Wederom geslaagde Train3Sports Triathlon bij de Wellerwaard - 21augustus
30-8-2021 10:31 | Annemarie Rustenburg